constants 2 .pdf

File information


Original filename: constants -2.pdf

This PDF 1.4 document has been generated by Online2PDF.com / Online2PDF.com; modified using iTextSharp 5.0.5 (c) 1T3XT BVBA, and has been sent on pdf-archive.com on 23/05/2014 at 13:35, from IP address 124.123.x.x. The current document download page has been viewed 543 times.
File size: 144 KB (9 pages).
Privacy: public file


Download original PDF file


constants -2.pdf (PDF, 144 KB)


Share on social networks



Link to this file download page



Document preview


C Programming Questions and Answers – Constants – 2
1000+ MCQs on C helps anyone preparing for placement in TCS and other companies. Anyone looking
for TCS placement papers should practice these 1000+ questions continuously for 2-3 months, thereby
ensuring a top position in placements.

Here is a listing of C pro le s o

Co sta ts alo g ith a s ers, e pla atio s a d/or solutio s:

1. enum types are processed by
a) Compiler
b) Preprocessor
c) Linker
d) Assembler

View Answer
Answer:a
Explanation:None.

2. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

int main()

{

printf("sanfoundry\rclass\n");

return 0;

}

a) sanfoundryclass
b) sanfoundry
class
c) classundry
d) sanfoundry
View Answer
Answer:c
Explanation:r is carriage return and moves the cursor back. sanfo is replaced by class
Output:
$ cc pgm8.c
$ a.out
classundry

3. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

int main()

{

printf("sanfoundry\r\nclass\n");

return 0;

}

a) sanfoundryclass
b) sanfoundry
class
c) classundry
d) sanfoundry
View Answer
Answer:b
Explanation:rn combination makes cursor move to nextline.
Output:
$ cc pgm9.c
$ a.out
sanfoundry
class

4. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

int main()

{

const int p;

p = 4;

printf("p is %d", p);

return 0;

}

a) p is 4
b) Compile time error
c) Run time error
d) p is followed by a garbage value
View Answer
Answer:b
Explanation:Since the constant variable has to be declared and defined at the same time, not doing it
results in an error.
Output:
$ cc pgm10.c
pg

. : I fu tio

ai :

pgm10.c:5: error: assignment of read-o l

5. Comment on the output of this C code?

aria le p

#include <stdio.h>

void main()

{

int k = 4;

int *const p = &k;

int r = 3;

p = &r;

printf("%d", p);

}

a) Address of k
b) Address of r
c) Compile time error
d) Adress of k + address of r
View Answer
Answer:c
Explanation:Since the pointer p is declared to be constant, trying to assign it with a new value results in
an error.

Output:
$ cc pgm11.c
pg

. : I fu tio

ai :

pgm11.c:7: error: assignment of read-o l
pg

aria le p

. :8: ar i g: for at %d e pe ts t pe i t , ut argu e t has t pe i t * o st

6. Which is false?
a) Constant variables need not be defined as they are declared and can be defined later
b) Global constant variables are initialised to zero
c) const keyword is used to define constant values
d) You cannot reassign a value to a constant variable
View Answer
Answer:a
Explanation:Since the constant variable has to be declared and defined at the same time, not doing it
results in an error.
Hence the statement a is false.

7. Comment on the output of this C code?

#include <stdio.h>

void main()

{

int const k = 5;

k++;

printf("k is %d", k);

}

a) k is 6
b) Error due to const succeeding int
c) Error, because a constant variable can be changed only twice
d) Error, because a constant variable cannot be changed
View Answer
Answer:d
Explanation:Constant variable has to be declared and defined at the same time. Trying to change it
results in an error.
Output:
$ cc pgm12.c
pg

. : I fu tio

ai :

pgm12.c:5: error: increment of read-o l

8. Comment on the output of this C code?

#include <stdio.h>

int const print()

aria le k

{

printf("Sanfoundry.com");

return 0;

}

void main()

{

print();

}

a) Error because function name cannot be preceded by const
b) Sanfoundry.com
c) Sanfoundry.com is printed infinite times
d) Blank screen, no output
View Answer
Answer:b
Explanation:None.
Output:
$ cc pgm13.c
$ a.out

Sanfoundry.com


Related documents


constants 2
constants 1
declarations 1 image marked
variable names 2 image marked
declarations 2 image marked
crefcard v2 2

Link to this page


Permanent link

Use the permanent link to the download page to share your document on Facebook, Twitter, LinkedIn, or directly with a contact by e-Mail, Messenger, Whatsapp, Line..

Short link

Use the short link to share your document on Twitter or by text message (SMS)

HTML Code

Copy the following HTML code to share your document on a Website or Blog

QR Code

QR Code link to PDF file constants -2.pdf