PDF Archive

Easily share your PDF documents with your contacts, on the Web and Social Networks.

Share a file Manage my documents Convert Recover PDF Search Help Contact



Variable Names – 1.Image.Marked .pdf



Original filename: Variable Names – 1.Image.Marked.pdf

This PDF 1.4 document has been generated by Online2PDF.com / Online2PDF.com; modified using iTextSharp 5.0.5 (c) 1T3XT BVBA, and has been sent on pdf-archive.com on 23/05/2014 at 15:35, from IP address 124.123.x.x. The current document download page has been viewed 546 times.
File size: 131 KB (4 pages).
Privacy: public file




Download original PDF file









Document preview


C Programming Questions and Answers – Variable Names – 1
This se tio o C i te ie uestio s a d a s e s fo uses o Va ia le Na es . One shall practice these
interview questions to improve their C programming skills needed for various interviews (campus
interviews, walkin interviews, company interviews), placements, entrance exams and other competitive
exams. These questions can be attempted by anyone focusing on learning C Programming language.
They can be a beginner, fresher, engineering graduate or an experienced IT professional. Our C Interview
questions come with detailed explanation of the answers which helps in better understanding of C
concepts.

He e is a listi g of C i te ie
solutions:

uestio s o

Va ia le Na es alo g ith a s e s, expla atio s a d/o

1. C99 standard guarantees uniqueness of ____ characters for internal names.
a) 31
b) 63
c) 12
d) 14
View Answer
Answer:b
Explanation:ISO C99 compiler may consider only first 63 characters for internal.

2. C99 standard guarantess uniqueness of _____ characters for external names.
a) 31
b) 6
c) 12
d) 14
View Answer
Answer:a
Explanation:ISO C99 compiler may consider only first 31 characters for external

variables having 31 characters due to which it may not be unique.

3. Which of the following is not a valid variable name declaration?
a) int __a3;
b) int __3a;
c) int __A3;
d) None of the mentioned
View Answer
Answer:d
Explanation:None.

4. Which of the following is not a valid variable name declaration?
a) int _a3;
b) int a_3;
c) int 3_a;
d) int _3a
View Answer
Answer:c
Explanation:Variable name cannot start with a digit.

5. Variable names beginning with underscore is not encouraged. Why?
a) It is not standardized
b) To avoid conflicts since assemblers and loaders use such names
c) To avoid conflicts since library routines use such names
d) To avoid conflicts with environment variables of an operating system
View Answer

Answer:c
Explanation:None.

6. All keywords in C are in
a) LowerCase letters
b) UpperCase letters
c) CamelCase letters
d) None
View Answer
Answer:a
Explanation:None.

7. Variable name resolving (number of significant characters for uniqueness of variable) depends on
a) Compiler and linker implementations
b) Assemblers and loaders implementations
c) C language
d) None
View Answer
Answer:a
Explanation:It depends on the standard to which compiler and linkers are adhering to.

8. Which of the following is not a valid C variable name?
a) int number;
b) float rate;
c) int variable_count;
d) int $main;

View Answer
Answer:d
Explanation:Since only underscore and no other special character is allowed in a variable name, it results
in an error.

9. Which of the following is true for variable names in C?
a) They can contain alphanumeric characters as well as special characters
b) It is not an error to declare a variable to be one of the keywords(like goto, static)
c) Variable names cannot start with a digit
d) Variable can be of any length

View Answer
Answer:c
Explanation:According to the syntax for C variable name, it cannot start with a digit.


Variable Names – 1.Image.Marked.pdf - page 1/4
Variable Names – 1.Image.Marked.pdf - page 2/4
Variable Names – 1.Image.Marked.pdf - page 3/4
Variable Names – 1.Image.Marked.pdf - page 4/4

Related documents


variable names 1 image marked
variable names 2 image marked
data types and sizes 1 image marked
devry cis 170 c ilab 4 of 7 functions
week2variablesmathcomments
devry cis 170 c ilab 1 of 7 getting started


Related keywords