Elisa Jue 2015 worksample press .pdf

File information


Original filename: Elisa Jue 2015 worksample_press.pdf

This PDF 1.4 document has been generated by Adobe InDesign CS6 (Windows) / Adobe PDF Library 10.0.1, and has been sent on pdf-archive.com on 27/03/2015 at 22:46, from IP address 174.46.x.x. The current document download page has been viewed 835 times.
File size: 122.7 MB (85 pages).
Privacy: public file


Download original PDF file


Elisa Jue 2015 worksample_press.pdf (PDF, 122.7 MB)


Share on social networks



Link to this file download page



Document preview


Elisa Jue
California Licensed Architect
LEED, AP BD+C
M. Arch - Yale University
B.A. - University of California at Berkeley


Table of Contents
Professional Work

California Pacific Medical Center

Apollo Chittagong Hospital

Zhongshan Park CCRC

Ocean Landing CCRC

D’Hive Global Digital Media Center

Mornell Guest House

Eu Residence - Concrete Sink & Medicine Cabinet
Academic Work

Migrating Coastline

Community Courthouse

Filter/ Infiltrate

Building Project
Experimental Work

Cohabitation

Urban Site Analysis

Forest of Memories

Ribbon in Motion
Drawings

Analytical Drawings

Freehand Drawings
Fabrication

Fruit Basket

Integrated Column System

Spiral Project


Professional Work

California Pacific Medical Center at Van Ness & Geary
Site: San Francisco, CA
Firm: SmithgroupJJR 2007-2015
Role: Project Designer
The new, 13-story Cathedral Hill Hospital, designed to accommodate 304 beds for adults and women/ children, will occupy a full
city block along Van Ness Avenue, a major San Francisco arterial.
It will contain adult acute care, intensive care, pediatrics and
obstetrics. A four-story podium filling the entire site will contain
support and diagnostic and treatment functions including 19 operating and seven special procedure rooms. A central utility
plant will occupy two floors above the patient tower. Public functions, including the lobby and cafeteria are located along the hospital’s main Van Ness Street frontage. Parking for 500 cars will be
provided beneath the building, with additional parking at the proposed medical offices across Van Ness Avenue.
The Cathedral Hill Campus will be the hub for consolidated inpatient facilities and outpatient services. The planned development
will eventually knit together hospital and emergency services, affiliated medical offices and specialty outpatient services and
parking in a tight urban setting. A future medical office and parking development is proposed to the east, across Van Ness from
the proposed new hospital.

I am one of four individuals responsible of designing the exterior facade. Rather than providing a facade full of punch openings,
we wants to showcase this state-of-the-art urban hospital with a
contemporary facade that challenges the common notion of what
a hospital would look like. On both the north and south tower facade, we created a slight bend in the facade to create interest for
the eyes on these long facade. A floor-to-floor curtain wall system
with alternating pattern is used to disguise the common modularity found in a hospital bed tower. The remaining of the tower is
cladded with metal panels with ribbon windows.
The front of the hospital is composed of a glass box with wood
panel shadow box highlighted with LED. At night, these glowing
LED box add to the urban night life along Van Ness Avenue. Dark
grey stone tiles are used on the lowest three floors to anchor the
building and give contrast to the light-grey metal panel used elsewhere in the project.

On the northeast corner of the building, I
designed an Art Wall on the first level for
the project. Since it is an important urban
corner, the city wants to have a retail space.
However, there is a shear wall located at that
corner, giving room to only 10 inches for retail space Since it would not be possible to
accommodate a retail space within that space,
I designed an architectural installation that
can activate this important street corner. The
installation is a back-lit wall which create an
optional illusion of movement as one travel
pass the wall. The assembly is composed of a
frit glass, a perforated metal panel and LED fixtures on the back. Due to the air gap between
the different layers and the offset between the
frit and perforated pattern, a dynamic moire
effect is generated.

Apollo Chittagong Hospital
Site: Chittagong, CA
Firm: SmithgroupJJR 2012
Role: Project Designer
When built, the new STS Chittagong hospital will be the first tertiary-care, multi-specialty, corporate hospital in the Chittagong
region of Bangladesh. The new 348-bed building, located in the
heart of a robust new residential and commercial development
of the city, has created enormous enthusiasm in the community.
Currently people from this region must travel to the capital city of
Dhaka or to other countries for most major medical treatments.
The community’s expectations match their enthusiasm as the residents expect a hospital no less than the landmark Dhaka hospital
in terms of physical infrastructure, services, and healthcare quality and capability.
The most demanding challenge was designing a building as large
as the Dhaka hospital on a piece of land one-third of the size. Featuring an 11-story inpatient bed tower supported by a three-story podium, the hospital includes outpatient clinics, underground
parking, a rooftop helipad, rooftop gardens, and “sky gardens” on
each floor. The new hospital accommodates the full program and
all the amenities of a state-of-the-art urban hospital.
The building is impressive for its compact and clear functional
solutions that meet hospital standards and local building codes
while accommodating all client requirements. From the segregated entrances into the hospital to the controlled internal circulation in the out-patient and in-patient areas, the design achieves a
clarity that will make this hospital user friendly—providing clear
wayfinding and achieving spatial performance comparable to U.S.
standards at about half the square footage per bed. Consideration


Related documents


elisa jue 2015 worksample press
chouteau greenway stoss display boards
fraser watson stage 4 degree show drops10
lathrop draft staff report
gbu mountain news lxxii august 31 2014
338 342warren om

Link to this page


Permanent link

Use the permanent link to the download page to share your document on Facebook, Twitter, LinkedIn, or directly with a contact by e-Mail, Messenger, Whatsapp, Line..

Short link

Use the short link to share your document on Twitter or by text message (SMS)

HTML Code

Copy the following HTML code to share your document on a Website or Blog

QR Code

QR Code link to PDF file Elisa Jue 2015 worksample_press.pdf