PDF Archive

Easily share your PDF documents with your contacts, on the Web and Social Networks.

Share a file Manage my documents Convert Recover PDF Search Help ContactSulejman Iljazi (Një Rrugaq pa edukat) .pdf


Original filename: Sulejman Iljazi (Një Rrugaq pa edukat).pdf

This PDF 1.5 document has been generated by Microsoft® Word 2016, and has been sent on pdf-archive.com on 08/12/2015 at 04:01, from IP address 46.99.x.x. The current document download page has been viewed 1041 times.
File size: 676 KB (42 pages).
Privacy: public file
Download original PDF file

Document preview


Demaskimi i grupeve të devijuara
Education

Sulejman Iljazi Per ata qe duane ta njohin Keutheriun nga qarqet Akademike jo nga
rrugacet e ISIS qe vrasin dhe presin muslimane.
LEXO KETE LIBER TE NJIHESH ME PERLAT E ULEMAVE.

Like · Reply · 11 · November 24 at 11:51am · Edited
Hide 18 Replies

Demaskimi i grupeve të devijuara Ke frike Allahun teala qe te na akuzosh me ISIS, do
te te kerkoj hakk nëse nuk kerkon falje ketu publike ose shihemi ne ne Diten e
Gjykimit.Ne jemi prej me te ashperve ndaj ISIS-it dhe cdo lloje tekfiristi.
Like · Reply · 2 · November 24 at 12:24pm
Sulejman Iljazi Ti po i akuzone ulemate e ehlulsunnetit me ISIS qe ka qene nje shpate
e Muxhesimive Teshbihive Vehabi e kerkon qe te lipe une falje.Vehabizmi eshte ISIS
me fetvate e Ibn Tejmijes digjen muslimane me metodologjin e Abdul Vehabit vriten
dhe shkatrohen qytetet e tokave Islame.Flliqsira te Ummetit jeni ju Vehabit e ISIS dhe
Shijat e mallkuare.Trego fytiren mos u mshef pas cdo emri o frigacak shejtan.
Like · Reply · 3 · November 24 at 12:34pm · Edited

Mehmet Maturidi Hanafi "Ai që nuk pranon se Allahu mbi Arshin e Tij është ngrit mbi
shtatë qiejt e Tij, ai është Kafir, gjaku tij (mohuesit) është Hallall dhe kërkohet që të
bëjë Teube, nëse ka bërë Teube, e nëse nuk ka bërë goditet në qafë dhe hudhet në
bërrllogje"
Ibn Tejmije; Mexhmual Fetawa
Veç thash...
Like · Reply · 1 · November 24 at 12:37pm
Demaskimi i grupeve të devijuara Tani do ti sjellim me reference(librin dhe faqen) e
Imamit te juaj te shtrenjte Keutherit, se cfare sulme ka bere ndaj ulemave te ehli
sunnetit. Ju tregojm emrin e librit dhe faqen, pastaj shkone dhe hulumtone ju.
Like · Reply · November 24 at 12:40pm
Mehmet Maturidi Hanafi Jo jo ti duhesh me i pru te skenuara...
Like · Reply · November 24 at 12:41pm
Mehmet Maturidi Hanafi Perndryshe jesish shpifes
Like · Reply · November 24 at 12:41pm
Demaskimi i grupeve të devijuara Mehmet Maturidi Hanafi kjo fjale sikur cdo fjale
tjeter e dijetareve ehste fjale e pergjithsme dhe i takon sundimtareve qe ta veprojn,
pasi ka dallim fjala e pergjithsme nga e vecanta. Kur kane thene ulemaja fjalet" kush
e ben kete dhe kete ehste kafir" jane fjale te pergjitshme dhe kur deshirohet te
arrihet tek e vecanta ka disa barriera, sikur injoranca, presioni etj.Mirepo
ekzekutimet sheriatike jane ekskluzivitet i prijesit te muslimaneve, nese ai e sheh te
domsodoshem bene ekzekutime per ruajtjen e popullit musliman nga devijimet sikur e
kane vepruar selefet ne te kaluaren.
Like · Reply · November 24 at 12:43pm
Mehmet Maturidi Hanafi Me keto fetva punon ISIS'i..pra merres si te duash.
Like · Reply · November 24 at 12:45pm
Mehmet Maturidi Hanafi Dhe mos harro me i pru faqet te skenuara, se para se te
postin diçka duhet ti te hulumton se a jane te verteta....presim.
Like · Reply · November 24 at 12:46pm · Edited
Sulejman Iljazi Ketheuriu i ka kritiku gjith ato qe e kan cenu ehlulsunneti hic ska
nevoj te sjellish as gje ti fantom ISIS ju jeni hale.Demasko veten para se ti
demaskojsh te tjeret shkerdhane.
Like · Reply · November 24 at 12:48pm · Edited

Drenusha Nusha O iljaz a ki argumente per akuzen qe po e bon ti e din se shpifja
eshte mekat shum i madh edhe, ti je antar i forumit te rinjet musliman qishtu dishka
njet si ai sufisti driloni kshtu se bjer argumente se qka pe fol e mes fol palidhje se nuk
te ka hije i ki bo do vjet.
Like · Reply · 1 · November 25 at 12:20am
Drenusha Nusha Shehju i ulemave te islamit All-llahu na rujt ket titull as ebu hanifja
se ka pas, ky liber eshte kot shum kot. Pa fillu mi lexu hiq titulli pet kallxon.
Like · Reply · November 25 at 12:28am
Drenusha Nusha Ao ju te forumit te rinjve musliman ne fakt devijimit ...
Autor:
Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=152634
Me Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit.
“Zbulim i planit të ISIS për të ndarë Saudinë në pesë pjesë dhe marrja në shenjestër e
ushtarakëve, duke filluar nga më të afërtit.”
Ky është titulli i një artikulli që e publikoi gazeta “Lindja e Mesme”, në numrin e saj
(13327), që doli në ditën e Hënë, më 7 Sha’ban të muajit Sha’ban, 1436 Hixhrij.
Nuk është për t’u çuditur nga ky krim i grupacionit të devijuar që i bën qafira njerëzit
e Teuhidit dhe Sunetit, ashtu sikurse nuk është e largët që ky grup të jetë një shtrirje
e Iranit Persian, i cili i bën qafira Ehli Sunetin, që mundohet medoemos që të
shkatërrojë Ehli Sunetin dhe që t’i kthejë në rrafida ata që mbeten prej tyre, që t’i
bëjnë qafira Sahabët – radij-Allahu ‘anhum – dhe ta akuzojnë ‘Aishen, Nënën e
Besimtarëve – radij-Allahu ‘anha –, që ta deformojnë Kur`anin, që t’i marrin për të
adhuruar Ehli Bejtin, të cilët janë të pastër nga ata dhe nga besimet e tyre të kufrit.
Dhe prej argumenteve që vërtetojnë se organizata ISIS është shtrirje e Iranit, është
edhe se ata nuk kanë bërë asnjë lëvizje kundër Iranit, duke vazhduar kështu në të
njëjtën rrugë si nëna e saj, Al-Kaida, e cila u themelua vetëm se që të luftonte
njerëzit e Sunetit, që t’i shpalli ata qafira dhe që të shkatërrojë rininë e tyre, ndërsa
nga ana tjetër nuk bëri asnjë lëvizje kundër Iranit, përkundrazi, ai është strofulla e
kësaj Al-Kaidës dhe e krerëve të saj. Sepse ajo dhe Hizbu-Shejtani në Liban dhe
Huthijet në Jemen, janë instrumente shkatërrimi në duart e Iranit, që furnizohen nga
Irani qoftë nga ana materiale dhe qoftë nga ana morale. Dhe ata janë armiqtë më të
betuar të Mbretërisë së Arabisë Saudite, Allahu e ruajt nga komplotet dhe padrejtësia
e tyre.
Shkroi:

Rabij’ Ibën Hadij ‘Umejr el-Medkhalij
Më 9 Sha’ban, 1436 Hixhrij
Komentoi Shejkh Ebu 'Umer Usameh el-‘Utejbi:
“Allahu e ruajt Shejkhun tonë, el-Alameh esh-Shejkh Rabij’ Ibën Hadij el-Medkhalij,
dhe e shpërbleftë atë më së miri për Islamin dhe për Muslimanët.
Xhemati ISIS, siç e përmendi Shejkhu jonë, janë një shtrirje e Iranit Rrafidij, kurse vet
Irani Rrafidij është një shtrirje e Masonizmit. Dhe këtë e di çdokush që ka studiuar
historinë e formimit të Shtetit të Ri të Iranit dhe përmasa e përfshirjes së qafirave në
drejtimin e tij dhe se ata e ngritën në pushtet Shahun (mbretin e Iranit), e pastaj e
hoqën dhe vendosën Khomejnin, i cili vinte nga Franca, nën mbrojtjen e qafirave!!
Pastaj janë Rrafidat e Irakut, të cilët kanë një lidhje të gjatë me qafirat, duke filluar
që nga Sistani, pastaj duke vazhduar me Sadrin dhe duke e përfunduar me Hakimin.
Pra, ata janë Rrafida, vetëm se ata janë një fytyrë prej fytyrave të tjera të
Masonizmit.
E sikur t’i linim anash të gjitha këto, veprat e Iranit dhe miqve të tij nga Rrafidat dhe
ata që përfitojnë prej tij, në Irak, Siri, Liban, Jemen etj., si dhe aktivitetet e tjera të
tij, janë argumenti dhe dëshmia më e mirë që vërtetojnë se Irani është burimi i
fitneve, dhe se organizata Al-Kaida dhe ISIS nuk janë tjetër veçse instrumente
shkatërrimi dhe prishjeje në duart e armiqve të Ehli Sunetit, që të vrasin Islamin dhe
Muslimanët.
‫َر َو ََمك َُروا‬
ََ ‫﴿ ْال َما ِك ِرينََ َخي َُْر َواللَّـ َهُ ۖ اللَّـ َهُ َو َمك‬٥٤﴾
“Ata ngrejnë kurthe dhe Allahu u ngre kurthe. E s’ka dyshim që Allahu është më i Miri
që u ngre kurthe.”

‫ المنبر اإلسالمي‬- ‫ ومنبعها‬،‫ وفتنته‬،‫لمحة عن تنظيم داعش‬
sahab.net
Like · Reply · Remove Preview · 2 · November 25 at 12:50am
Drenusha Nusha Pretendohet nga ndjekësit e Muhamed Zahid el-Keutherit - ai që e
konsideroi Imam Dhehebiun si muxhessim (d.m.th. thoshte se Imam Dhehebiu i
atribuonte Allahut “trup”), i cili zor se kuptonte ndonjë gjë nga bazat e fesë – kinse
Imam Dhehebiu ka shkruajtur një broshurë që ata e kanë quajtur “en-Nasihatu edh-

Dhehebijje” [Këshilla e Artë], që mendohet se Imam Dhehebiu ia ka drejtuar
Shejkhul-Islam Ibn Tejmijes.
Ky atribuim i rremë i të ashtuquajturës “nasiha” ndaj Imam Dhehebiut është
verifikuar nga Ulematë dhe më poshtë do ta paraqesim këtë çështje hollësisht:
Nasiha apo këshilla i jepet personit kur ai është gjallë. Ndërsa vlerësimet dhe
gjykimet rreth biografisë bëhen pas vdekjes së personit.
Mund të themi se ndjekësit e Muhamed Zahid el-Keutherit dhe Esh’aritë në përgjithësi
pajtohen se nasiha [d.m.th. këshilla] i jepet personit vetëm atëherë kur ai është
gjallë, nëse për qëllim është dhënia e këshillës personit me qëllim që t’i bëjë dobi
atij.
Ne nuk mendojmë se këtu ka ndonjë mosmarrëveshje.
Në bazë të kësaj, atëherë çfarë do të thonë Esh’aritë dhe të ngjashmit e tyre për
faktin se këto që vijojnë janë fjalët që ka shkruajtur Imam Dhehebiu (rahimehullah)
për Shejkhul-Islam Ibn Tejmijen (rahimehullah) pas vdekjes së tij?
Imam Dhehebi ka thënë në “Mu’xhemul-Muhaddithin” (fq. 25):
“Ahmed bin ‘Abdul-Halim… Imami, Dijetari, Hafidhi, el-Huxheh (argumenti bindës),
njeriu i pashembullt i epokës, oqeani i shkencave, Takiud-Din ‘Abul-‘Abbas el-Harrani,
ed-Dimeshki.”
Pastaj thotë:
“Ai shkruajti, lexoi dhe korrigjoi (vepra të ndryshme) dhe gjithashtu u bë mjeshtër i
transmetimeve dhe suneteve. Ai studjoi, dha fetva, bëri tefsir dhe shkroi veprat më
mahnitëse. Ai ishte i vetëm në disa mendime që kishte dhe prandaj nderi i tij u
sulmua, mirëpo ai ishte një njeri që kishte gjynahe dhe gabime. Por pavarsisht kësaj dhe betohem në Allahun - sytë e mi nuk kanë parë ndonjë të tillë si ai dhe as ai nuk
ka parë ndonjë të tillë si vetja e tij. Ai ishte mjeshtër dhe erudit në fushat e
ndryshme të Fesë, kishte një intelekt të saktë e të shëndoshë, jashtëzakonisht i
shpejtë në perceptimet e tij, dinamik në kuptimin e tij, i stërmbushur me vepra të
mira dhe karakterizohej nga trimëri dhe bujari të paparë. Ai qëndroi larg dëshirave
për ushqim, veshmbathje dhe marrëdhënie seksuale.
Ai nuk gjente kënaqësi në ndonjë gjë tjetër përveç se në përhapjen e diturisë, duke e
derdhur atë nëpër libra dhe pastaj duke vepruar sipas kërkesave të diturisë. EbulFet’h el-Je’meri e ka përmendur atë duke iu përgjigjur pyetjeve të Ebul-‘Abbas Ibn
Dimjati el-Hafidh, duke thënë: “Kam parë se ai ishte prej atyre që kanë marrë dije të
hatashme dhe ai mësoi përmendësh tërësisht dhe plotësisht Sunetet dhe Etheret.
Nëse fliste rreth Tefsirit, atëherë ai ishte mbajtësi i flamurit të Tefsirit, e nëse jepte
ndonjë fetva në fik’h, ai i i njihte thellësitë më të thella të fik’hut. Nëse do t’i vinte

ndërmend ndonjë hadith, ai zotëronte të gjithë diturinë që kishte të bënte me atë
hadith dhe e ngrinte lart flamurin e tij (d.m.th. e vendoste hadithin përmbi çdo gjë
tjetër).
Nëse do të fliste për fetë dhe sektet e ndryshme, s’mund të gjendje njeri me njohuri
më të gjera dhe përpikmëri më të madhe sesa ai. Ai ua kaloi bashkëkohësve të tij në
çdo shkencë dhe sytë e mi nuk kanë parë ndonjë të tillë si ai dhe as sytë e tij nuk
kanë parë ndonjë të tillë si vetja e tij.” Unë (edh-Dhehebi) them: “Ai u burgos më
shumë se një herë me qëllim që të frenohej para kundërshtarëve të tij dhe të
zvogëlohej ndikimi i gjuhës dhe penës së tij – mirëpo ai nuk tërhiqej dhe nuk kthehej
nga këshillimi i çdokujt, derisa vdiq i burgosur ne Burgun e Damaskut ditën e 20 të
muajit Dhul-Ka’deh, në vitin 728 Hixhrij.Kurse ndjekësit e tij ishin popuj të tërë,
numri i të cilëve nuk mund të gjendet as në varret e Sufistëve. Allahu e faltë dhe
pastë mëshirë për të, amin.”
Gjithashtu, el-Hafidh edh-Dhehebi ka thënë në “el-‘Ibar fij Khibar min ‘Ibar” (4/84):
“Shejkhul-Islam, Takiud-Din, Ahmed bin ‘Abdul-Halim vdiq në burg në Damask më 22
të muajit Dhul-Ka’deh… ai u bë mjeshtër në tefsir, hadith, çështjet khilafije dhe në
çështjet parimore (të Fesë). Ai tregonte inteligjencë (të mrekullueshme) dhe veprat e
tij arrijnë në më shumë se dyqind vëllime. Gjithashtu, ai ka disa mendime të
çuditshme për shkak të të cilave nderi i tij u sulmua. Ai udhëhiqte në bujari, trimëri
dhe kënaqej me pak. Nxënësat e tij numërohen në më shumë se 50.000 dhe ai
qëndronte në krye, Allahu pastë mëshirë për të.”
Ndërkaq, nuk ka dyshim se libri “Nasihatu edh-Dhehebije” është një shpifje që i është
mveshur Dhehebiut, siç do të bëhet e qartë në këtë seri insha’Allah. Nëse do të
supozojmë – për hir të argumentit – se atë e ka shkruajtur Dhehebiu, atëherë
shkruajtja e një rrëfimi të detajuar rreth biografisë së dikujt mbas vekjes së tij
padyshim që hedh poshtë çdo konkluzion të cekët që mund të nxirret nga copëza
këshille të bëra në mënyrë individuale për atë person gjatë jetës së tij – sepse
rrëfimet dhe vlerësimet rreth biografisë së dikujt paraqesin përmbledhjen e plotë të
asaj çfarë mendon autori i biografisë për personin në fjalë. Kjo është përgjigja
nëqoftëse do të supozonim se Dhehebiu e shkroi këtë të ashtu-quajtur “Nasiha”.
Dhe duke u nisur nga fakti që Esh’aritë Sufij e konsiderojnë Dhehebiun muxhessim [1]
dhe hesheuij [2] – por i pastër është Imam Dhehebiu nga shpifjet e Sufive – ne nuk
shpresojmë se ndonjë ditë ata do të tregohen të drejtë duke përmendur edhe
rrëfimet e tjera që ka shkruar Dhehebiu rreth biografisë së Ibn Tejmijes.
Imam Dhehebiu ka shkruajtur mjaft biografi në veprat e tij të ndryshme për ShejkhulIslam Ibn Tejmijen, të shkurtra apo të gjata, në të cilat ai e nderon dhe e lavdëron
Shejkhul-Islam Ibn Tejmijen dhe thotë për të: “…kurse ndjekësit e tij ishin popuj të
tërë, numri i të cilëve nuk mund të gjendet as në varret e Sufistëve.” Le t’i
përsërisim edhe njëherë këto fjalë: “…kurse ndjekësit e tij ishin popuj të tërë, numri
i të cilëve nuk mund të gjendet as në varret e Sufistëve.” Ndoshta janë këto fjalë që i

tërbojnë të tillë si puna e Muhamed Zahid el-Keutherit, të cilët kanë hased dhe
armiqësi kundër tij…
Fundnota:
[1] Shënim i përkthyesit: Muxhessim është një emërtim që i kanë vënë Esh’aritë dhe
disa grupe sufistësh Ehli-Sunetit.Muxhessim vjen nga fjala xhism, që do të thotë trup.
Sipas pretendimeve të rreme të Esh’arive Ehli-Suneti pohon se Allahu ka trup apo
cilësi trupore.
[2] Shënim i përkthyesitHesheuij” (i pavlerë) është një ndër emrat ofendues që i
ngjitën filozofët dhe pasuesit e logjikës Ehli-Sunetit. Ata thonin se kushdo që nuk
ndjek logjikën dhe idetë e tyre të devijuara janë njerëz të rëndomtë e të pavlerë.
Like · Reply · 2 · November 25 at 12:55am
Drenusha Nusha Shejkh Bekr Ibn ‘Abdullah Ebu Zejd (rahimehullah) ka thënë [1]:
Imam Dhehebiu në fenë e tij, në devotshmërinë dhe në sjelljet e tij qëndron shumë
larg kësaj broshure e cila i hedh poshtë të gjitha këto gjurmë fisnike të Dhehebiut.
Muhamed Ibn Ibrahim esh-Shejbani ka përpiluar një broshurë me titull “et-Teudijh elXhelij fij Radd ‘ala en-Nasihati edh-Dhehebijje el-Menhuleti ‘ala el-Imam edhDhehebi” në të cilën ai hedh poshtë [me argumente] atribuimin e kësaj vepre Imam
Dhehebiut, në të cilën autori thotë:
“Unë them: Atribuimi i kësaj broshure Imam Dhehebiut nuk është i saktë për një sërë
arsyesh:
E para: se kjo broshurë nuk është përmendur nga asnjë prej atyre që i kanë kushtuar
vëmendje veprave të Dhehebiut (rahimehullah).
E dyta: Dhehebiu ishte një student [i Ibn Tejmijes] dhe shoqëria e tij e ngushtë me
Shejkh Ibn Tejmijen ka qenë mjaft e gjatë, madje deri në ditët e fundit të jetës së
tij, deri në vdekjen e tij (rahimehullah).
E treta: të gjitha deklaratat e Dhehebiut që gjenden në librat e tij të vëretuar e të
sigurtë, si dhe në fjalët e njohura e të famshme të tij që shprehin lavdërimin e Ibn
Tejmijes dhe miqësinë me të e rrënojnë fund e krye këtë broshurë [en-Nasihatu edhDhehebije] dhe nxjerrin në shesh pavërtetësinë e atyre që ia mveshin Dhehebiut,
madje ajo është një shpifje që kanë bërë kundër tij.
E katërta: kjo broshurë është shkruajtur nga dora e një armiku të betuar të Ibn
Tejmijes [dhe jo nga dora e Dhehebiut], i cili përhap shpifje me fjalë boshe. Kështu
që, kjo dëshmi [e Ibn Kadi Shubhe] refuzohet në përputhje me rregullat e Sheriatit.
E pesta: deri më sot ne nuk kemi parë ndonjë dëshmi të pranueshme të besueshme që
tregon vërtetësinë e asaj broshure që i mvishet atij. Dhe përpara se dikush ta
vërtetojë këtë, ai duhet të zhveshë ferrat nga gjembat e tyre. [2]

E gjashta: ne nuk shohim asnjë që t’ia ketë atribuar atë Dhehebiut (rahimehullah) pas
Ibn Kadij Shubhes, me përjashtim të bashkëkohësit të tij, el-Hafidh es-Sekhauij
(rahimehullah). Dhe meqë ai nuk përmendi asnjë argument për të mbështetur
vërtetësinë e asaj broshure, ne nuk kemi asnjë dyshim se mbështetja e tij në këtë
dorëshkrim ka ndodhur pas kohës kur ka jetuar Dhehebiu, për shkak se atë e
ç’orientoi bashkëkohësi i tij, Ibn Kadi esh-Shubhe. Dhe të dy ata kanë të njëjtin
drejtim për sa i përket kundërshtimit të Thirrjes së Ibn Tejmijes (rahimehullah).
E shtata: sa u përket bashkëkohësve që pohojnë se ajo broshurë është e Dhehebiut,
ata ose janë njerëz që bashkohen në medh’hebin dhe drejtimin e Ibn Kadi Shubhes,
ose janë njerëz që nuk sjellin asnjë argument. E si mund të pranohet thënia e dikujt
kur ajo është e zbrazët nga çdo lloj argumenti?
E teta: ashpërsia [në “këshillën” që i drejtohet Ibn Tejmijes] nuk është e hijshme që
t’u drejtohet dijetarëve, dhe midis atyre [dijetarëve] është Imam Dhehebiu me
Shejkhun e tij, Imami Ibn Tejmije.”
Fundnota:
[1] “Kutub Hadharat Minha el-Ulema” (2/309).
[2] Shënim i përkthyesit: Kjo është një shprehje figurative e autorit që nënkupton se
vërtetimi i saktësisë së kësaj broshure është po kaq i pamundur sikur të përpiqesh të
zhveshësh ferrat nga gjethet e tyre.
Like · Reply · 3 · November 25 at 1:01am
Said Ramadan Mehmet a e din çfarë është më e zeza e ktyre demaskimeve
(maskimeve)? kur e kundërshtojn kelamin por fetuajat e shejhave të vet i arsyetojn
me kelam si p.sh. të kësaj fetuaje të vrasjes së muslimanëve!
injoranca nuk brira, kush don ta shohe injorancën me sy të ballit le ti shoh
vehabistat/pseudoselefistat ka me pa
Like · Reply · 1 · November 25 at 7:22am
Sulejman Iljazi Drenusha Nusha shko pi caj kjo eshte puna jote.Dhe nje here e
potencoje krejte Vehabit "te vet quajtjit selefi" jan ISIS Havarixh.
Like · Reply · November 25 at 7:47am
Said Ramadan Më e drejt do të ishte me i thënë Drenushas shko maro (sjell) çaj, kjo
është puna e grave, nuk di çfar lypin tjetër te oda burrave...
Like · Reply · November 25 at 9:39am

Demaskimi i grupeve të devijuara Sulejman mire pra, une qe jam kudner ISIS-t dhe
paralajmeroj me te madhe kunder tyre, i bojkotoj ata, cfare jam une?

Like · Reply · November 25 at 10:58am
Demaskimi i grupeve të devijuara Dhe ne per ta (isis) qe jemi Murxhi apo murtedatani cfare jam une?
Like · Reply · November 25 at 11:04am · Edited
Said Ramadan demaskim pse i bojkotoni ata që kanë të njejtët mësues si ju që i keni?
pasi që i bojkotonke ata të isis-it me të madhe dhe nëse nuk i kanë të njejtët mësues
a më tregon mësuest e tyre pra që të kuptoj më mirë bojkotimin e juaj ndaj tyre?
Like · Reply · November 25 at 11:20am
Sulejman Iljazi Ti nese e ndjek Ibn Tejmijen Ibn Kaimin Abdul Vehabin Albanin Bin
Bazin Uthejminin ska nevoje te thuashe jam a po sjam ISIS dhe pse nuk duashe ta
pohojsh me gojen tende ti je nje nga ato flliqsira.Dhe ky eshte grupi i devijuare nga
Islami.
Like · Reply · November 25 at 11:38am · Edited
Demaskimi i grupeve të devijuara O injorant Saidi dhe ti Sulejman, ata(isis-i) mesuesit
tane i bejne tekfir, Albanin, bin bazin dhe uthejminin ndersa per t'i mbuluar dredhirat
e tyre mbeshteten kinse ne Ibn tejmijen apo Ibn kajjimin.Dijetaret tane selefi jane
larg tyre sikur qe Aliu radiAllahu anhu eshte larg Rafidive ore injoranta te kalibrait te
madh, lexoni pak me shume se jeni bere gazi botes.
Like · Reply · 2 · November 25 at 1:01pm
Demaskimi i grupeve të devijuara Si ka mundesi te thuash se Ibn bazi,Albni dhe
Uthjmeini qenkan mesuesit e tyre ndeersa ti besh ata tekfir shume kontradiktore o
xhahila te papare.Keta dijetare dhe bashkohoret nate e dite kane paralajmeruar per
tekfiritet, mirepo kjo ndarje ne mes tyre dhe neve juve nuk ju pelqen sepseskeni ku
te kapeni pastaj. O xhahil sulo iljazi lexoji keto fetva te dijetareve selefijune dhe mos
shkruaj pa dituri: http://www.perlat-muslimane.com/?s=isis
Kërko...
Perlat - Muslimane
perlat-muslimane.com
Like · Reply · 1 · November 25 at 1:06pm
Sulejman Iljazi Kjo eshte fytyra e llojit te ISIS.U demaskove o grupi i
devijuare.Genjeshtar Shejtan.Qofshi te mallkuare ISIS dhe Shija bashke ne fere.
Like · Reply · November 25 at 1:15pm · Edited
Demaskimi i grupeve të devijuara Mjaft me me akuza, sill fakte dhe lexoji fetvat o
injorant dhe epsharak. Cila fytyrë dhe care demaskimi. Si do ti dalesh Allahut teala
per mbrojtjen e nje njeriu i cili zgjat gjuhen kundrejt sahabeve, kudnerjet dijetareve


Related documents


sulejman iljazi nje rrugaq pa edukat
1359536594 vendim astrit frakulla gjykata apelit copy
nacionalizmi dhe fete abrahamike  shqip english
veprimtarija 2009 2014
6 instituti docx
libri kohet e namazit botimi i dyte


Related keywords