PDF Archive

Easily share your PDF documents with your contacts, on the Web and Social Networks.

Share a file Manage my documents Convert Recover PDF Search Help Contact



Puzzles .pdf



Original filename: Puzzles.pdf

This PDF 1.4 document has been generated by , and has been sent on pdf-archive.com on 22/01/2017 at 18:49, from IP address 47.247.x.x. The current document download page has been viewed 929 times.
File size: 86 KB (6 pages).
Privacy: public file




Download original PDF file









Document preview


Reasoning Questions: Puzzles Set 73
By AC Team - January 19, 2017

Hello Aspirants.
Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample
in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI, RBI, IPPB, IDBI exam and other competitive
exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!
I. Answer the questions on the basis of the information given below.
Ten students namely vizJaidev, Jaya, Jeeva, Janaki, Jyothi, Jaspal, Jamuna, Jagadish, Jayanthi
and Jasmine of ten different colleges but not necessarily in the same order have exam on five
different days starting from Monday to Friday of the same week. Each student have exam at two
different time slots, i.e09.00 AM or 11.00 A.M
The number of people who have exam between Jamuna and Janaki is same as the number of
people who have exam between Jeeva and Jagadish. Only two people have exam between Jaspal
and Jasmine. Neither Jyothi nor Jamuna does not have exam on Friday.Jayanthi has exam on
Tuesday at 09.00 A.M. Jagadish does not have exam at 11.00 AM. Janaki does not have exam on
any one of the days after Jyothi. Jayanthi does not have exam on any of the days before
Jamuna.Jaspal does not have exam on any of the days after Jagadish. Jaya has
exam immediately before Jayanthi.The one who has exam at 09.00 A.M. immediately before
Jasmine. Janaki has exam immediately after the day of one who has exam on Monday. Jaspal
does not have exam at 11.00 A.M. Only three people have exam between Jamuna and Jyothi.

 Explanation

Person

Day

Time

Jamuna

Monday

9 A.M

Jaya

Monday

11 A.M

Jayanthi

Tuesday

9 A.M

Janaki

Tuesday

11 A.M

Jyothi

Wednesday

9 A.M

Jeeva

Wednesday

11 A.M

Jaspal

Thursday

9 A.M

Jaidev

Thursday

11 A.M

Jagadish

Friday

9 A.M

Jasmine

Friday

11 A.M

1. Which of the following is correctly matched?
1.Jayanthi – Monday
2.Jyothi – Tuesday
3.Jaya – Friday
4.Janaki – Tuesday
5.Jayanthi – Wednesday
 Answer

Answer – 4.Janaki – Tuesday

2. Who among the following have exam on Thursday?
1.Jaya,Jamuna
2.Jeeva, Jyothi
3.Jyothi, Jaya
4.Jaspal, Jaidev
5.Jamuna, Jayanthi
 Answer

Answer – 4.Jaspal, Jaidev

3. Four among the following form a group in a certain way. Which of the following does not
belong to Group?
1.Jagadish– Friday
2.Janaki – Wednesday
3.Jamuna– Tuesday
4.Jaidev – Friday
5.Jaya – Tuesday
 Answer

Answer – 1.Jagadish– Friday

4. Who among the following person has exam at 9 A.M?
1.Jasmine
2.Jaidev
3.Jagadish
4.Jeeva
5.Janaki
 Answer

Answer – 3.Jagadish

5. How many persons have exam at 11’0 clock between Jyothi and Jagadish?
1.4
2.3
3.2
4.1
5.None of these.
 Answer

Answer – 3.2

II. Study the following information carefully to answer the given questions.
Seven different boxes L, M, N, O, P, Q and R of different colours viz., Green, Red, Blue, Yellow,
Purple, Pink and Orange are arranged one above the other. The box at the bottom of arrangement
is numbered 1, the above box is numbered 2 and so on. M is immediately above P. More than two

boxes are above the Green box. The Yellow box is immediately below L. Only one box is between
the Green box and Q. R is immediately above the Pink box. Only one box is between M and the
Red box. Only two boxes are between the Red and the Orange box. Only two boxes are between
the Yellow box and the Green box. The blue box is neither at the top nor at the bottom of the
arrangement. M is above Red box. N is immediately above Q. Neither N nor R is a Yellow box. R is
not a Green box.

 Explanation

Position

Box

Colour

7

N

Purple

6

Q

Orange

5

M

Blue

4

P

Green

3

R

Red

2

L

Pink

1

O

Yellow

6. Which of the following is the colour of Box “P”?
1.Red
2.Purple
3.Pink
4.Green
5.None of the Above
 Answer

Answer – 4.Green

7. Which of the following is correctly matched?
1.Q– Purple
2.M – Yellow
3.P – Blue
4.L – Pink
5.O – Red
 Answer

Answer – 4.L – Pink

8. Which combination represents the position of N and its colour?
1.5 – Purple
2.4 – Pink
3.1 – Yellow
4.4 – Green
5.7 – Purple
 Answer

Answer – 5.7 – Purple

9. As per the given arrangement, R is related to Orange and L is related to Blue in a certain way.
To which of the following is O related to the same way?
1.Yellow
2.Pink
3.Green
4.Purple
5.None of the Above
 Answer

Answer – 3.Green

10. Which box is in between the box numbered 6 and the box of green colour?
1.Box numbered 3
2.Pink
3.Box numbered 4
4.Blue
5.None of the Above
 Answer

Answer – 4.Blue

Download TopRankers Free Android App for Banking & Govt Exams
Buy Banking & Economy Questions 2016 PDF(Aug-Dec)
Important Books for Bank Exams & Competitive Exams


Related documents


puzzles
floral fantasy valentine heart version 1 1 1
deciding on the colour of your wedding dress
the original production of mango flavor aloe vera drink au
zoom hyperdunk tb
mardi gras schedule


Related keywords