PDF Archive

Easily share your PDF documents with your contacts, on the Web and Social Networks.

Share a file Manage my documents Convert Recover PDF Search Help Contact



Cara Mining Bitcoin guna browser for fun .pdf



Original filename: Cara Mining Bitcoin guna browser for fun.pdf
Author: redza yaakub

This PDF 1.5 document has been generated by Microsoft® Word 2013, and has been sent on pdf-archive.com on 13/11/2017 at 11:51, from IP address 115.133.x.x. The current document download page has been viewed 182 times.
File size: 1.1 MB (7 pages).
Privacy: public file




Download original PDF file









Document preview


Cara Mining Bitcoin guna browser for fun

First of all, apa itu Bitcoin
Bitcoin adalah matawang digital yang digunakan di internet dan sistem pembayaran digital yang
pantas. Ia boleh dihantar dari satu individu kepada individu lain melalui website di internet tanpa
melalui bank (seperti p2p) . Ini bermakna kos penghantaran wang adalah lebih mudah, cepat dan
murah.
Matawang digital tunggal ini boleh digunakan di seluruh dunia oleh sesiapa saja tanpa perlu
tertakluk kepada sebarang jenis matawang dunia. Matawang ini juga tidak boleh dibekukan
kerana ia tidak melalui mana-mana bank.
Ada beberapa cara nak dapatkan bitcoin
1) Mining – dulu orang guna pc mining (pasang graphic card bebanyak and mining dalam
pool) .
Sekarang dah pakai Asic Miner , dedicated miner. Mahal kosnya
2) Beli bitcoin tu sendiri , kalau beli zaman 2011 tu mampu la. Kalau beli sekarang nak kena
gadai organ.
3) Yang terbaru saya jumpai adalah browser mining
Ni link bahawa cara ini wujud. Web pirate bay yang kita suka download bagai tu try out
monero miner diorang melalui browser korang bukak. Kira free la dia tumpang pc korang
http://bgr.com/2017/09/18/pirate-bay-cryptocurrency-miner-coin/

aku cita pepanjang pening plak korang nanti . lets go to the point

1) Register wallet di coinpot.co
Ni tempat korang kumpul BTC , Lite Coin , Dashcoin , Bitcash
Buat sementara sebab untuk claim bonus satoshi and mining dia request guna wallet
ini saja.

So once korang da reg dashboard dia dpt gini

Kiranya ni la tempat disimpan btc. Ini bagi aku tempat simpan sementara sampai
minimum untuk withdrawal which is 50000 satoshi . Pastu boleh la try transfer ke
XAPO ke Blockchain ke.

2) Second thing camne nak claim free satoshi
Ada beberapa site untuk claim satoshi free. First one tempat paling banyak leh claim
moonbit < ---- boleh click disini

So korang masuk email coinpot korang. Sign in

Pastu korang claim. Nanti masuk coinpoit korang. Web ni memang banyak bagi satoshi

Korang nak claim sehari , seminggu atau sebulan sekali pun boleh
Tapi cuba kita calculate beza claim sehari sekali n sejam sekali
Satu hari 96 satoshi tapi kalau claim sejam sekali 29 satoshi x 24 = 696 satoshi
Sendiri mau ingat la

Ada juga site lain leh claim free satoshi. Tapi kena register dulu
Seperti
bitfun <---- boleh click disini

Nampak 71 satoshi claim now tu.

Lagi tempat claim
bitcoinbonus  boleh click link disini

Nampak claim disitu .

Pastikan korang redeem claim tu sebab dapat lagi banyak dari mining browser
Mining browser ni setakat gula icing la.. halus halus tapi sentiasa masuk.

Okay... final Browser mining

Korang bukak coinpot account korang
Click view bitcoin summary

Then click kat mine bitcoin

Dia akan kuar gini

Korang pepandai la tuka setting kalau high cpu usage dapat lebih la
Kalau nak best lagi click earn more

Kau gi memana pc kat opis ker kat cc ker... bukak browser dia paste link tu nanti mining nyer
setting kluar.kau setting high . pastu kau bior 24jam . jadi la macam aku hehehe

Jadi aku dah ajar pepandai la korang. Tapi pls masuk guna link aku bagi. Bagi la aku rezeki
referral skit. Terima kasih banyak. Jgn sampai kantoi kau pacak browser miner kat opis sudeh

Papepun lupa nak bagitau 1BTC = 100000000 satoshi. Jadi bersabar lah hehe


Related documents


PDF Document cara mining bitcoin guna browser for fun
PDF Document pilihan rekayasa foto1002
PDF Document supplier baju korea tempat belanja paling
PDF Document bitcoin in a nutshell1779
PDF Document faq dkv unikom artwork
PDF Document bagaimana disewakan ruang kantor1136


Related keywords