Search


PDF Archive search engine
Last database update: 17 January at 11:24 - Around 76000 files indexed.


Show results per page

Results for «shqiptare»:


Total: 12 results - 0.012 seconds

Divizioni SS Skanderbeg 100%

1) Ideja e krijimit të një Divizioni SS të përbërë vetëm me shqiptarë u diskutua ditët e para të marsit 1944 në Gjermani.

https://www.pdf-archive.com/2018/05/09/divizioni-ss-skanderbeg/

09/05/2018 www.pdf-archive.com

Dokumente mbi Masakrën e Bihorit 90%

Është kjo logjikë internacionaliste, që i lë pak hapësirë shpirtërores - pra duke automatizuar qenien njerëzore, bazuar mbi shembuj të deformuar historikë (modeli franko-gjerman lindi në kushte të pushtimit të Gjermanisë, dhe ne, të paktë, na mungon një informacion mbi gjendje analoge aktuale të Shqipërisë), që sjell mënjanimin nga tekstet shkollore të masakrave greke në territorin e Republikës së Shqipërisë (rast i pashembullt ku xhelatit i njihet e drejta për t’u ndjerë i ofenduar, jo thjesht nga kujtimi i viktimave por, nga vetë përmbajtja e informacionit historik) dhe hapja e ekspozitave, mëshirësjellëse, për ushtritë pushtuese sllave në territoret shqiptare.

https://www.pdf-archive.com/2020/01/11/dokumente-mbi-masakren-e-bihorit/

11/01/2020 www.pdf-archive.com

Popullsia e Shqipërisë 1941 89%

Hyrje Më 29 qershor 1941, territoret shqiptare të pushtuara nga Jugosllavia që pas kapitullimit të kësaj të fundit përballë fuqive të Boshtit, gjendeshin në administrimin ushtarak të Italisë, kaluan në vartësi civile të Mbretërisë Shqiptare, duke u bërë pjesë integrale e Shtetit.

https://www.pdf-archive.com/2018/05/06/popullsia-e-shqiperise-1941/

06/05/2018 www.pdf-archive.com

raca shqiptare 83%

raca shqiptare Materiali është marrë nga;

https://www.pdf-archive.com/2020/06/27/raca-shqiptare/

27/06/2020 www.pdf-archive.com

Veprimtarija 2009 2014 77%

Qarri theksoi se historia shqiptare i ka pasur dy lidhje të rëndësishme.

https://www.pdf-archive.com/2017/04/21/veprimtarija-2009-2014/

21/04/2017 www.pdf-archive.com

Shqipnija Ethnike 70%

Kjo vijë përmbledh krahinat Shqiptare të humbuna në 1878 të Ulqinit, të Tivarit, të Podgoricës (Zetë-s), Hotit, Grudës, Kuçit, Tripeshit, Piprit, Plavës, Gucines, Beranës, Bistricës, Pejës, Rugovës, Rozhajes, Peshterit e Pomeranikut.

https://www.pdf-archive.com/2018/05/03/shqipnija-ethnike/

03/05/2018 www.pdf-archive.com

Shqipnija Ethnike 70%

Kjo vijë përmbledh krahinat Shqiptare të humbuna në 1878 të Ulqinit, të Tivarit, të Podgoricës (Zetë-s), Hotit, Grudës, Kuçit, Tripeshit, Piprit, Plavës, Gucines, Beranës, Bistricës, Pejës, Rugovës, Rozhajes, Peshterit e Pomeranikut.

https://www.pdf-archive.com/2018/05/06/shqipnija-ethnike/

06/05/2018 www.pdf-archive.com

[Nacionalizmi dhe fete abrahamike ; shqip-english] 57%

Katoliket, pavaresisht rolit te rendesishem ne levizjen kombetare qe kane luajtur dikur, jane te zhytur sot ne cinizem, cinizem mbi shqiptaret jo-katolike, te cilet shpesh i konsiderojne si jo plotesisht shqiptare.

https://www.pdf-archive.com/2020/04/09/nacionalizmi-dhe-fete-abrahamike--shqip-english/

09/04/2020 www.pdf-archive.com

DEPOZITE BASHKEEMERORE20170208144632.PDF 57%

ARTI MESITI me nënshtetësi Shqiptare, me atësi FEJZI, i datëlindjes 16/10/1984, mbajtës i pasaportës nr.

https://www.pdf-archive.com/2017/03/07/depozite-bashkeemerore20170208144632/

07/03/2017 www.pdf-archive.com

Broshura Festivali 2016 WEB 50%

Petrolifera Italo-Shqiptare e Vlorës do te jetë shtëpia e muzikës për një prej koncerteve të këtij festivali ku Albanian Baroque Ensemble do të performojë sëbashku me dy të ftuar special, emra të spikatur në arenën ndërkombëtare.

https://www.pdf-archive.com/2016/07/01/broshura-festivali-2016-web/

01/07/2016 www.pdf-archive.com