constants 1 .pdf

File information


Original filename: constants -1.pdf

This PDF 1.4 document has been generated by Online2PDF.com / Online2PDF.com; modified using iTextSharp 5.0.5 (c) 1T3XT BVBA, and has been sent on pdf-archive.com on 23/05/2014 at 13:35, from IP address 124.123.x.x. The current document download page has been viewed 590 times.
File size: 146 KB (9 pages).
Privacy: public file


Download original PDF file


constants -1.pdf (PDF, 146 KB)


Share on social networks



Link to this file download page



Document preview


C Programming Questions and Answers – Constants – 1
This se tio o o li e C test fo uses o Co sta ts . One shall practice these test questions to improve
their C programming skills needed for various interviews (campus interviews, walkin interviews,
company interviews), placements, entrance exams and other competitive exams. These questions can be
attempted by anyone focusing on learning C Programming language. They can be a beginner, fresher,
engineering graduate or an experienced IT professional. Our online C test questions come with detailed
explanation of the answers which helps in better understanding of C concepts.

He e is a listi g of o li e C test uestio s o
solutions:

Co sta ts alo g with a swe s, e pla atio s a d/o

1. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

int main()

{

enum {ORANGE = 5, MANGO, BANANA = 4, PEACH};

printf("PEACH = %d\n", PEACH);

}

a) PEACH = 3
b) PEACH = 4
c) PEACH = 5

d) PEACH = 6
View Answer
Answer:c
Explanation:In enum, the value of constant is defined to the recent assignment from left.
Output:
$ cc pgm1.c
$ a.out
PEACH = 5

2. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

int main()

{

printf("C programming %s", "Class by\n%s Sanfoundry", "WOW");

}

a) C programming Class by
WOW Sanfoundry
b) C programming Class by\n%s Sanfoundry
c) C programming Class by
%s Sanfoundry

d) Compilation error
View Answer
Answer:c
Explanation:This program has only one %s within first double quotes, so it does not read the string
WOW .
The %s along with the Sanfoundry is not read as a format modifier while new line character prints the
new line.
Output:
$ cc pgm2.c
$ a.out
C programming Class by
%s Sanfoundry

3. For the following code snippet:
ha *st = “a fou d . o \0

t ai i g lasses ;

The character pointer str holds reference to string:
a) Sanfoundry.com
b) Sanfoundry.com\0training classes
c) Sanfoundry.comtraining classes
d) Invalid declaration
View Answer
Answer:b
E pla atio : \0 is accepted as a char in the string. Even though strlen will give length of string
“a fou d . o , i
e o st is poi ti g to e ti e st i g i ludi g t ai i g lasses

4. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

#define a 10

int main()

{

const int a = 5;

printf("a = %d\n", a);

}

a) a = 5
b) a = 10
c) Compilation error
d) Runtime error
View Answer
Answer:c
Explanation:The #define substitutes a with 10 leaving no identifier and hence compilation error.
Output:
$ cc pgm3.c
pg 3. : I fu tio

ai :

pg 3. :5: e o : e pe ted ide tifie o ( efo e u e i

o sta t

5. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

int main()

{

int var = 010;

printf("%d", var);

}

a) 2
b) 8
c) 9
d) 10
View Answer
Answer:b
Explanation:010 is octal representation of 8.
Output:
$ cc pgm4.c
$ a.out
8

6. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

enum birds {SPARROW, PEACOCK, PARROT};

enum animals {TIGER = 8, LION, RABBIT, ZEBRA};

int main()

{

enum birds m = TIGER;

int k;

k = m;

printf("%d\n", k);

return 0;

}

a) 0
b) Compile time error

c) 1
d) 8
View Answer
Answer:d
Explanation:m is an integer constant, hence compatible.
Output:
$ cc pgm5.c
$ a.out
8

7. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

#define MAX 2

enum bird {SPARROW = MAX + 1, PARROT = SPARROW + MAX};

int main()

{

enum bird b = PARROT;

printf("%d\n", b);

return 0;

}

a) Compilation error
b) 5
c) Undefined value
d) 2
View Answer
Answer:b
Explanation:MAX value is 2 and hence PARROT will have value 3 + 2.
Output:
$ cc pgm6.c
$ a.out
5

8. What is the output of this C code?

#include <stdio.h>

#include <string.h>

int main()

{

char *str = "x";

char c = 'x';

char ary[1];

ary[0] = c;

printf("%d %d", strlen(str), strlen(ary));

return 0;

}

a) 1 1
b) 2 1
c) 2 2
d) 1 (undefined value)
View Answer
Answer:d
Explanation:str is null terminated but ary is not.
Output:
$ cc pgm7.c
$ a.out
15


Related documents


constants 1
constants 2
declarations 1 image marked
variable names 2 image marked
data types and sizes 1 image marked
data types and sizes 2 image marked

Link to this page


Permanent link

Use the permanent link to the download page to share your document on Facebook, Twitter, LinkedIn, or directly with a contact by e-Mail, Messenger, Whatsapp, Line..

Short link

Use the short link to share your document on Twitter or by text message (SMS)

HTML Code

Copy the following HTML code to share your document on a Website or Blog

QR Code

QR Code link to PDF file constants -1.pdf