Popullsia e Shqipërisë 1941 (PDF)
File information


Author: user

This PDF 1.5 document has been generated by Microsoft® Publisher 2010, and has been sent on pdf-archive.com on 06/05/2018 at 12:08, from IP address 79.106.x.x. The current document download page has been viewed 1181 times.
File size: 830.19 KB (19 pages).
Privacy: public file
File preview


Hyrje
Më 29 qershor 1941, territoret shqiptare të pushtuara nga Jugosllavia që pas kapitullimit të
kësaj të fundit përballë fuqive të Boshtit, gjendeshin në administrimin ushtarak të Italisë,
kaluan në vartësi civile të Mbretërisë Shqiptare, duke u bërë pjesë integrale e Shtetit.
Mbretëria Shqiptare në dhjetor të vitit 1941 përpiloi dhe tabelat e para përmbledhëse të
popullsisë, të cilat pasqyronin ndryshimet e mëdha demografike në vend. Mbretëria, nga
1.040.353 banorë, sipas regjistrimit të vitit 1938, në vitin 1941 banohej nga 1.904.280 të tillë.
Tabelat përmbledhëse të këtij viti, gjendur në Arkivin Qendror të Shtetit (F. 167, V. 1941,
D. 46), janë të pasqyruara në këtë botim.

Redaksia Oshtima.

2

Popullsia më 31.12.1941

Shqipëri e Vjetër
Dibër
Prishtinë
Tokat e Lirueme
(Mungon K. Zhur
dhe Qendër Jakovë)

Tokat e Lirueme
Totali

1.105.903
237.204
180.665

Pejë
Prizren

167.016
173.703

Prespë
Tuz
Ulqin

13.179
7.671
18.739
798.277

1.105.903

798.277
1.904.280

3

Popullsia e Mbretnis më 31 dhjetor 1941
simbas bashkive dhe komuneve
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26

B. Berat
K.Q. Berat
B.C. Ciano
Roskovec
Terpan
Vertop
Berat
B. Fier
K.Q. Fier
Dukas
Levan
Seman
Fier
B. Lushnjë
K.Q. Lushnjë
Bubullimë
Divjakë
Fier-Shegan
Libofsh
Lushnjë
K.Q. Ballshë
Cakran
Fratar
Graçan
Mallakastër
K.Q. Skrapar
Çepan
Potom
Therepel
Tomoricë
Skrapar
Berat

10.490
11.641
10.849
12.107
6.561
6.037
57.085
4.052
7.811
4.999
6.078
4.278
27.218
4.247
8.175
8.978
5.369
7.887
8.216
42.872
9.042
5.963
5.886
2.504
23.395
4.291
2.352
5.117
2.236
4.865
18.861
169.43

27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45

46
47
48
49
50
51
52

B. Peshkopië
K. Q. Peshkopië
Kastriot
Maqellarë
Muhurë
Reç
Sllatinë
Dibër
B. Burrel
K. Q. Burrel
Grykë
Gurrë e Madhe
Klos
Lurë
Prellë
Xibër
Mat
K. Q. Zerqan
Homesh
Ostren
Trebisht
Zerqan
Dibër
B. Durrës
K. Ndroq
Shina-Vlash
Durrës
Kavajë
K. Q. Kavajë
Harizaj
Kryevidh
Kavajë

2.180
6.323
5.368
6.147
4.329
5.018
2.798
32.163
0.568
5.406
2.825
2.363
5.034
2.168
6.618
2.534
6.979
5.533
6.016
5.264
23.792
83.491
9.267
4.751
3.982
18.000
7.953
6.974
6.310
4.417
25.654

4

Popullsia e Mbretnis më 31 dhjetor 1941
simbas bashkive dhe komuneve
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62

63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79

B. Kru
Benë
Fush e Krus
Kurbin
Mamuras
Kru
K. Q. Shijak
Ishëm
Prez
Radë
Sauqet
Shijak
Durrës
B. Elbasan
K. Q. Elbasan
Çermenikë
Dumbre
Trrabë
Librazhd
Martanesh
Shpat I rë
Shpat II të
Zaranikë
Qukës
Elbasan
K. Q. Gramsh
Kukur
Mollas
Tunjë
Gramsh
K. Q. Peqin
Dars

5.405
1.970
5.659
5.541
3.647
22.222
10.834
4.551
3.980
2.842
2.160
24.367
60.243
14.209
6.270
6.894
8.465
4.262
9.340
3.950
3.357
5.623
5.202
9.127
76.699
4.293
7.039
4.680
4.356
20.368
4.170
3.502

80
81

82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104

Rrogozhinë
Vrap
Peqin
Elbasan
B. Gjinokastër
K. Q. Gjinokastër
Kardhiq
Zagorie
Gjinokastër
K. Q. Konispol
Markat
Pandelejmon
Çamëri
B. Delvinë
K. Q. Delvinë
Dhivër
Dhrovjan
Delvinë
K. Q. Gusmarë
Kuç
Kurvelesh
B. Libohovë
K. Q. Libohovë
Jergucat
Pogon
Libovohë
B. Përmet
K. Q. Përmet
Deshnicë
Frashër
Këlcyrë
Petran

3.498
2.210
13.380
110.447
12.410
14.099
4.276
3.346
34.131
4.791
3.191
3.417
11.401
3.417
6.378
6.258
2.760
19.362
6.478
11.726
3.017
3.952
8.895
6.501
22.365
3.644
5.761
6.193
4.408
7.065
3.630
5

Popullsia e Mbretnis më 31 dhjetor 1941
simbas bashkive dhe komuneve

105
106
107
108
109
110
111
112

113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131

Përmet
B. Porti-Edda
K. Q. Porti-Edda
Piqeras
Porti-Edda
K. Q. Tepelenë
Labovë
Krahas
Rabije
Sinanaj
Tepelenë
Gjinokastër
B. Korçë
K. Q. Korçë
Dardhë
Dusharë
Maliq
Oparë
Katund
Pojan
Postec
Vidhkuq
Voskopojë
Korçë
B. Bilisht
K. Q. Bilisht
Bozhigrad
Hoçisht
Proger
K. Q. Kolonjë
Barmash
Shën-Mërtiri

30.601
0.974
4.289
2.686
7.949
5.487
3.001
4.177
6.199
3.169
22.060
159.695
26.726
19.958
3.358
3.440
7.280
2.563
0.373
7.377
2.384
5.199
6.557
84.951
2.835
5.086
7.270
7.163
6.533
7.807
2.203
5.407

132
133
134
135
136
137
138
139
140

141
142
143
144
145
146
147
148
149
150

151
152
153
154
155

Kolonjë
B. Leskovik
K. Q. Leskovik
Kovoçisht
Leskovik
B. Pogradec
K. Q. Pogradec
Ceravë
Moçan
Proptisht
Trebinjë
Pogradec
Korçë
B. Kukës
K. Q. Kukës
Krumë
Tej-Drin
Kukës
K. Q. Lumë
Gorë
Ploshtan
Lumë
K. Q. Tropojë
Bytyç
Krasniqe
Tropojë
Kosovë
B. Shkodër
K. Q. Shkodër
Bushat
Gur’i zi
Obot

15.417
2.780
4.787
1.677
9.244
3.692
6.569
5.525
4.628
4.914
5.443
30.771
169.234
1.278
3.262
5.949
2.608
13.097
6.989
7.066
6.829
20.884
4.363
2.485
5.837
12.685
46.666
29.906
5.974
6.798
3.515
6.879
6

Popullsia e Mbretnis më 31 dhjetor 1941
simbas bashkive dhe komuneve
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182

Pulaj
Shkodër
K. Q. Shalë
Nikaj-Mertur
Shllak
Shosh
Dukagjin
K. Q. Lesh
Bregu Matës
Rubig
SHnjin
Vaudejë
Zadrimë
Lesh
K. Q. Koplik
Kastrat
Pastripë
Rijoll
Shkrel
Vermosh
Koplik
K. Q. Mirditë
Baz
Dlbërr
Fand
Perlat
Selitë
Simon
Spaç
Mirditë
K. Q. Pukë
Dush

2.058
55.130
4.256
4.108
2.964
4.530
15.858
5.249
2.673
2.428
1.684
2.538
4.902
19.474
3.886
4.809
4.824
2.517
4.081
2.714
22.831
4.006
3.549
5.921
4.059
4.225
2.984
2.985
4.563
32.292
2.322
2.733

183
184
185
186

187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205

Iballë
Kulumbri
Mal i Zi
Millë
Pukë
Shkodër
B. Tiranë
K. Q. Tiranë
Gurrë
Petrelë
Shën Gjergj
Shpal
Tërkuzaj
Vorë
Tiranë
B. Vlonë
K. Q. Vlonë
Brataj
Drashovicë
Dukat
Mifol
Nartë
Sevaster
Treblovë
Vlonë
K. Q. Himarë
Vunoj
Himarë
Vlonë
Shuma

3.879
1.842
2.725
1.843
15.344
160.929
30.334
6.417
3.122
4.475
5.079
3.978
2.141
3.614
59.160
8.979
3.085
7.235
3.321
4.023
4.766
3.436
5.063
6.523
46.431
5.248
4.928
10.176
56.607
1.105.903

7

Lista e bashkive dhe komuneve të Tokave të Lirueme
me popullsinë përkatëse më 31 dhjetor 1941-XX
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

B. Dibër
Ballancë
Kosovrast
Koxhaxhik
Manastiras
Rrethi Dibër
B. Gostivar
Banicë
Çajle
Hekur-Lum
Mavrovë
Pozharan
Vertok (Q. Reçan)
Vrapçisht
Zybofcë (Q. Debresh)

Rrethi Gostivar
B. Kërçovë
Bërzhdan
Cerkë-Vogël
Isvor
Jagol-Dolencë
Karbunicë (Starovec)

Premkë
Rashtan
Zajas
Rrethi Kërçovë
K. Q. Rekë
Galiçnik
Llazerpol
Radostush
Ternicë
Zhernanicë

7.428
2.791
5.126
3.253
2.444
21.041
6.509
7.952
5.746
3.665
2.232
3.836
5.167
3.168
4.785
43.060
7.301
3.644
710
4.794
3.390
315
4.024
3.944
4.523
32.645
4.856
3.724
4.039
4.906
2.627
3.033

30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51

52
53
54
55
56
57

Rrethi Rrekë
B. Strugë
Bellçisht
Dollogozhdë
Drasllavicë
Llabanishtë
Meshevisht
Misllodezhdë
Nerezë
Radolishtë
Slivovë
Sllatinë
Velesht
Vevçan
Rrethi Strugë
B. Tetovë
Dervenicë (Zherovjan)

Miletinë (Çolopek)

Neproshten
Pallçisht
Saraqinë (Zhelinë)

Sinakos
Shipkovicë
Stençë (Volkovijë)

Rrethi Tetovë
Prefektura Dibër
B. Pejë
Baranë
Budisalcë
Dudevë
Gllavaçiç
Gorazhdevec

23.135
5.075
4.905
3.128
3.238
4.731
4.406
3.114
3.202
4.702
4.611
2.238
4.105
5.228
52.683
19.124
6.195
4.312
6.019
8.840
3.105
6.593
7.103
3.299
64.590
237.204
28.077
6.388
2.063
8.095
4.092
3.356
8


Download Popullsia e Shqipërisë 1941Popullsia e Shqipërisë 1941.pdf (PDF, 830.19 KB)


Download PDFShare this file on social networks     

Link to this pagePermanent link

Use the permanent link to the download page to share your document on Facebook, Twitter, LinkedIn, or directly with a contact by e-Mail, Messenger, Whatsapp, Line..
Short link

Use the short link to share your document on Twitter or by text message (SMS)
HTML Code

Copy the following HTML code to share your document on a Website or Blog
QR Code to this page


QR Code link to PDF file Popullsia e Shqipërisë 1941.pdf


This file has been shared publicly by a user of PDF Archive.
Document ID: 0001872082.
Report illicit content